Hoe vind ik de juiste trouwfotograaf voor mijn bruiloft? - Nouksvisuals.nl


Nouks Visuals

Hoe vind ik de juiste trouwfotograaf voor mijn bruiloft?

Hoe vind ik de juiste trouwfotograaf voor mijn bruiloft?

 

Ok, je bent ten huwelijk gevraagd. Je gaat trouwen HOERA! Na al je familileden en vrienden je mooie ring te laten zien en iedereen in volle overtuiging verteld te hebben dat je verloofd bent moet je nu je bruiloft gaan organiseren. Help! Er moeten zoveel dingen gepland en geboekt moeten worden dat is moeilijk te overzien. Je wilt niets vergeten en dat is stressvol. Een trouwfotograaf is daar één van. Er is zoveel keuze maar hoe weet je nu wat de juiste keuze is. Weet je eigenlijk welke stijl fotografie je wilt en waar moet je nu eigenlijk op letten. Om je daarbij te helpen heb ik een stappenplan voor je samengesteld. Met dit stappenplan vind je altijd de juiste fotograaf vinden die totaal bij jullie wensen past.

 

1: Zoek uit welke stijl je mooi vindt

Er zijn heel veel verschillende soorten en stijlen fotografie. Op de dag zelf wil jij je daar niet druk om maken. Het is daarom goed om van te voren vast te stellen welke stijl jij mooi vindt en daar een fotograaf op af te stellen.

Je kunt op diverse platvormen zoals pinterest, welke.nl of instagram foto’s zoeken die jij mooi vindt. Sla deze foto’s op en maak voor jezelf (en de toekomstige fotograaf ) een soort digitaal moodboard. Gebruik daarbij ook foto’s van verschillende momenten in de dag. Wil jij foto’s met de kinderen, geposeerd of gewoon lekker spontane foto’s dat is allemaal een keuze. Zo ontwikkel jij je eigen stijl/wensen.

 

2: Vind trouwfotografen die bij jouw stijl passen

Met dit (digitale) moodboard kan je op zoek naar een fotograaf die aansluit op de stijl die jij mooi vindt. Het is altijd verstandig om eerst in je eigen omgeving te zoeken. Je kan natuurlijk altijd naar ervaringen van vrienden of familie vragen. Zoek dan de fotograaf wel eerst even op en bekijk zijn portfolio. Professionele fotografen hebben altijd hun portfolio op de website staan. Let goed op dat het niet alleen maar een paar losse foto’s zijn maar foto’s uit dezelfde set. Zo zie je of de kwaliteit consistent is. Wanneer de fotograaf jou aanspreekt en past bij jouw stijl dan schrijf je hem op een lijstje. Het is verstandig om met een lijstje van ongeveer 10 fotografen te beginnen.

 

  1. Contact de fotografen

Persoonlijk contact is de sleutel tot een goede samenwerking. Het is daarom erg belangrijk dat je een goede klik hebt. Persoonlijk houd ik erg van bellen zodat je goed kan aanvoelen wat voor vlees je in de kuip hebt. Tijdens het telefoon gesprek kan je al een beetje aangeven waar je naar op zoek bent. Natuurlijk bespreek je ook data en prijzen.

 

4: Vraag offertes aan en bepaal jouw budget

Aan de hand van het telefoongesprek vraag je offertes aan bij de fotografen die bij jou een goed gevoel achterlaten. Het kan natuurlijk zijn dat alle bruidsfotografen die je hebt gesproken prettig in de omgang zijn. Toch maakt het je wel makkelijker om je lijstje elke stap weer iets in te korten. De offertes kan je tevens al vergelijkingsmateriaal gebruiken. Wat wordt er aangeboden voor welke prijs. Je kan hierop meteen bepalen wat jouw budget wordt voor de trouwfotograaf. Je kan ook verder lezen over het bepalen van een budget op “Hoe bepaal ik mijn budget”.

 

 

5: Ga in gesprek

Maak met een paar bruidsfotografen een afspraak. Nu kan je ze face-tot-face ontmoeten. Zo zie je direct de persoonlijkheid van de fotograaf een beetje bij jullie aansluit. Waar je naar kan kijken is dat het contact vooral heel gemakkelijk gaat. Je wilt toch niet dat op je trouwdag je druk moet maken over hoe dingen op je fotograaf overkomen of je onzekerheden met de fotograaf kunnen delen. De fotoshoot kan best wel intiem zijn en dan wil je er een vertrouwd persoon bij. Wil jij als bruid gefotografeerd worden bij het klaarmaken. De fotograaf duikt in jou emoties en legt deze op mooie wijze vast

 

6: Maak jouw keuze

Wanneer je al deze stappen hebt gevolgd moet er een duidelijke voorkeur liggen bij een van de fotografen van jouw lijstje. De fotograaf voldoet aan de stijl, budget en voelt vertrouwd. Bespreek goed van te voren met de fotograaf wat jouw verwachtingen van de dag zijn zodat je niet achteraf voor teleurstellingen komt te staan. Je kan de fotograaf je digitale moodboard voorleggen. Dan krijgt ook de fotograaf een goede indruk van wat jij verwacht van de complete fotoset.

 

Het proces van het kennismaken met het bruidspaar tot het opbouwen van een vertrouwensband vind ik een cadeautje van mijn vak. Het voelt elke keer weer als een grote eer dat ik die intieme momenten van de trouwdag mag meemaken. Ik word meegsleurd door warme emoties en vind het een uitdaging om deze vast te leggen. Het is voor mij daarom super belangrijk dat ik het bruidspaar even ontmoet zodat we echt een gevoel bij elkaar kunnen creeeren.

Ben je benieuwd of ik degene bent die bij jullie aansluit. We kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit kan op locatie of gezellig bij jullie thuis. Ik heb er in ieder geval altijd zin in!

 

 

Tags: trouwen, bruiloft, huwelijk, trouwfotograaf, bruidsfotograaf, fotograaf,  bruidspaar, trouwdag,

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 + twintig =