Overleef de hitte op je bruiloft - Nouksvisuals.nl Overleef je de hitte op je bruiloft


Nouks Visuals

Overleef de hitte op je bruiloft

We hebben er al weer een paar hele warme weken opzitten. Het is lang geleden dat we zo een goede zomer hadden. Alle badplaatsen en zwembaden zijn overvloeit met mensen die op zoek zijn naar wat verkoeling. Dat is het enige waar je in principe nog aan kunt denken in die hitte. Hoe moet ik afkoelen? Maar wat nou als je gaat trouwen in de hitte? Wat dan? Hier een aantal tips om de hitte te overleven op jouw bruiloft.

 

1: Hou je hoofd koel in de hitte

De bruiloft plannen heeft al veel met zich meegenomen. Het is tot in ieder detail is er georganiseerd. Op de dag zelf kan je daarom gemakkelijk loslaten of de organisatie wel goed gaat. Relax en geniet van ieder moment dat komen gaat.

2. De bruidsjurk in de warmte

Oei bij het kiezen van de jurk heb je natuurlijk geen rekening gehouden met deze ongelooflijke warmte. Je bent bang dat je er helemaal in wegsmelt. Gelukkig is de jurk van lichte kleur en zal de warmte zoveel mogelijk weerkaatsen. Dat betekend minder warm in de jurk. Van te voren zou je. Om zweten te voorkomen kan je wel bijvoorbeeld Odorex extra dry of soort gelijk gebruiken. Dat is een lotion die je zweetporiën voor een aantal dagen sluit. Klotsende oksels heb je dan in ieder geval niet

 

3. Hydrateer!!

Erg belangrijk is dat je genoeg water blijft drinken. In deze warmte is 3-4 liter per dag echt nodig om je lichaam te hydrateren. Zeker als je in de avond ook een glaasje weg klinkt. Natuurlijk moet je dan ook regelmatig naar het toilet. Vergeet niet een bruidsmeisje te vragen of zij gedurende dag met je mee wilt naar de wc om de jurk mooi in het gareel te houden.

Op pinterest zag ik ook een grappige tip staan: 

 

 4. Schaduw

Wees er zeker van dat er genoeg is wanneer je een ceremonie in de buitenlucht hebt. Het is best een zit en zeker in de volle zon. Je kan de schaduw van bomen opzoeken maar ook eventueel een aantal doeken opspannen. Vaak heeft de locatie hier wel een oplossing voor. Maar vraag het in ieder geval even na (of laat de weddingplanner het regelen). Heb je een ceremonie binnen? Ventilatoren of airco is de beste optie.

 

5. Ice Ice baby!

Deel voldoende ijsjes uit aan je gasten en geniet er zelf ook van! Het is een gezellige en welcome touch voor je gasten. 

 

 

Natuurlijk zijn er nog zoveel creatieve oplossingen. Hier heb je in ieder geval een aantal ideeën! Vooral belangrijk is dat jij geniet van jouw bruiloft. Dus maak je niet te druk om de details. Dit is jouw dag!

Zelf ben ik echt een tropisch mens. Ik houd echt van de warmte. Alhoewel is 37 graden celsius wel echt een beetje overdreven (in Nederland). Wanneer ik een bruiloft fotografeer of film in de hitte zoek ik altijd zoveel mogelijk de schaduw op. Een foto in de volle zon is toch niet mooi. Op een rustige manier proberen we samen tot mooie beelden te komen. Gedurende de dag probeer ik ook altijd even een koel momentje te zoeken in de auto. Dat is meestal wanneer we van locatie naar locatie reizen. De airco gaat dan op full blast en een paar flinke teugen koud water helpen me op de been. Mijn werk, de mensen en de speciale momenten geeft mij genoeg energie!

Wil jij eens zien welke foto’s er zijn gemaakt in deze hittegolf? Klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 + 6 =