3 tips om je gemakkelijk te voelen voor de camera - Nouksvisuals.nl


Nouks Visuals

3 tips om je gemakkelijk te voelen voor de camera

 

Iedereen die niet dagelijks voor de camera staat heeft er last van. Dat ongemakkelijke gevoel. Hoe moet je lichaamshouding zijn? Moet je lachen of juist niet? Kijk je in de camera of niet? Er is zoveel onduidelijkheid en daarom voel jij je gespannen. Hoe los je dit op? Daarom geef ik je hier  3 tips om je gemakkelijker te voelen voor de camera.

1.Leer je eigen gezicht kennen.

Klinkt misschien vreemd maar niet iedereen weet hoe het eigen gezicht werkt. Juist wanneer jij weet welk resultaat er op de foto komt te staan ga jij je gemakkelijker voelen. Het is belangrijk dat je goed weet welke uitdrukkingen jouw gezicht maakt. Ga daarom eens een tijdje achter je spiegel zitten en probeer. Kan je voelen welke spieren je moet gebruiken om een mooie zachte ontspannen uitdrukking in je gezicht te hebben? Welke uitdrukking wil je eigenlijk op jouw foto’s? Vrolijk of heel sexy of juist weer helemaal niet. Oefening baart kunst, echt waar. Het is misschien vreemd om even te doen maar profijt ga je er zeker van hebben.

Er zijn een aantal dingen die je kunt oefenen in de spiegel:

  • Smizen: Ooit wel eens naar Hollands Next Top Model gekeken? Smizen betekent lachen met je ogen. Ik noem het turen (zachtjes knijpen met je ogen alsof je naar iets glimmends kijkt), dit doe je vaak ook als je bijvoorbeeld aan het flirten bent.

  • Een vrolijke zachte uitdrukking op je gezicht zonder echt te lachen. Ik heb ooit weleens gehoord dat je kan proberen de spieren in je gezicht te gebruiken om je oren naar achter te trekken. Sommige mensen kunnen dat, als je dat niet kan probeer het dan denkbeeldig. Je zal zien dat het je een frisser gezicht geeft.

  • Mooi lachen: Natuurlijk lachen alsof je net een heel lief compliment hebt gekregen.

2. Leer de juiste houding voor jouw lichaam

Houding is erg belangrijk voor een mooie foto en wordt vaak onderschat. Een houding kan jouw lichaam namelijk precies accentueren op de slechte onderdelen van je lichaam. Maar gelukkig kan houding je juist ook helpen bij het accentueren van de mooie facetten.

Het komt vaak voor dat mensen voor de camera gaan staan met het gevoel ‘Dat doe ik wel even’ maar zodra ze voor de camera gaan staan zich toch ongemakkelijk beginnen te voelen omdat ze niet weten hoe te staan. Een absolute NO is recht vooruit te staan. Een goede houding is om een kleine slag te draaien zodat je voeten wijzen langs de fotograaf in een diagonaal. Je kan dan je torso indraaien. Met het gewicht op je achterste been krijg je een hele mooie lange houding. Vind je dat je bijvoorbeeld ‘dikke’ armen hebt? Zet dan je handen in je zij en draai je schouders naar achter. Et voilâ! Je zit eruit als een model. Oefen dit eens thuis voor de spiegel. Wanneer je zeker bent van je houding dan gaat dat ongemakkelijke gevoel al snel weg.

3. Werk met een fotograaf waar jij je goed bij voelt

Nu heb je gewerkt aan je houding en je uitdrukking, nu kan er niets meer fout gaan denk je…..FOUT! Alles valt of staat met jezelf gemakkelijk voelen. Daar komt ook bij dat je op je gemak moet zijn bij de fotograaf. Wanneer jij een goede klik hebt met de fotograaf kan een shoot 100x makkelijker gaan dan wanneer jij op je tenen moet lopen om iemand te plezieren. Zorg daarom dat je elkaar al even hebt gesproken of ontmoet voordat je met elkaar gaat
shooten.

Als fotograaf zijnde vind ik het zelf vaak makkelijker om even een feeling bij mijn modellen te hebben. Het op gemak zijn bij mensen vind ik voorop staan. Voor het model maar ook voor mijzelf. Ik vind het daarom belangrijk om elkaar eerst even te leren kennen. Dat doe ik meestal even voor de shoot met een informeel gesprek. Ik stel daarnaast vaak vragen tussen de shoot door en houd een gesprek op gang zodat het model niet altijd hoeft na te denken over zijn/haar houding of gezicht. Dit resulteert vaak in een fijne samenwerking en blije mensen.

Wil jij weten hoe mijn modellen daarover dit hebben ervaren? Dat kan je lezen in recencies.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 + drie =